PUF: Ko je mafija, a ko se bori protiv mafije 1Foto: PUF

„Srbija je danas bolje i bezbednije mesto za život“, reči su  predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink, podseća Pokret ujedinjenih fantoma i navodi da predsednik Srbije ipak nije odgovorio ni na jedno sporno pitanje u vezi sa iskazom Velje Nevolje, pa čak ni ono da je Belivuk član Srpske napredne stranke (SNS) od 2011. godine.

„Kriminalni klan Veljka Belivuka nastao je i funkcionisao tokom godina u kojima je Srpka napredna stranka imala apsolutnu vlast na svim nivoima, a Aleksandar Vučić bio najmoćniji političar u državi. Svi znaju da su ovakve i slične kriminalne grupe suštinski funkcionisale  kao deo vladajuće stranke, i kada se kupuju glasovi i razbijaju mitinzi, učestvuje u pritiscima na birače, pa je pitanje ko je onda mafija, a ko se bori protiv mafije“, pita se Pokret ujedinjenih fantoma (PUF).

Zakonski zastupnici PUF Milan Pernat i Miljan Čičić nadaju se da će u nekom narednom periodu dobiti odgovor na pitanje ko je Milana Pernata 08. jula 2020. godine, tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije, napao sa upaljenom bakljom uperevši mu je u lice i tom prilikom mu oteo mobilni telefon.

„Nakon što mu je oteo telefon, napadač je viknuo “ovo ti je pozdrav od Neše sline”, a zatim pobegao u gužvu. Ovaj slučaj je isto veče prijavljen PU Zrenjanin  i do dana današnjeg nema odgovora na pitanje ko je to uradio. Da li postoji mogućnost da su lica koja su napala PUF pripadnici navijačke grupe „Janjičari“ koji su bili izuzetno angažovani na „suzbijanju“ prošlogodišnjih letošnjih protesta protiv vlasti, pri čemu su napadali građane koji su iskazivali nezadovoljstvo režimom“, navode iz PUF-a.

Oni izražavaju punu podršku svim hrabrim novinarima, nad kojima „državni organi i paradržavne organizacije već danima vrše progon i linč, samo zato što su ukazali na povezanost kriminala i državnog vrha“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.