Foto: Fondacija Divac (arhiva)

Kako se navodi u saopštenju, cilj projekta je da se kroz aktivnosti lokalnih formalnih i neformalnih organizacija rešavaju problemi stanovništva u tim opštinama, stvara prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva i unapredjuje život u oblasti kulture, zdravlja, sporta, bezbednosti, ekologije i drugo.

„Ideja je da se kroz učešće što većeg broja gradjana i gradjanki u ovim aktivnostima podstiče inkluzija, ravnopravnost i nediskriminacija, ali i neguje humanost, volonterizam i filantropija“, naveli su iz Fondacije.

Neformalne grupe gradjana za realizaciju projekata mogu računati na podršku u iznosu do 200.000 dinara, dok udruženja i fondacije koje su registrovane na teritoriji tih opština mogu dobiti podršku za projekte vredne do 700.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2019. godine, a sve informacije o konkursu dostupne su na sajtu www.divac.com/mozemoimi.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ konkurs pod sloganom „Možemo i mi“ realizuje u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ uz podršku Fondacije za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

Povezani tekstovi