Foto: Medija centar

Ubuduće će u proceni prioriteta u radu, kada je reč o strateškoj proceni javne bezbednosti, srpskoj policiji pomoći po prvi put usvojeni petogodišnji plan, rekao je Rebić za RTS. On je potvrdio da je predhodne noći na Vračaru ubijeno lice koje je od ranije poznato policiji.

„Sve ukazuje da je reč o obračunu kriminalnih grupa. Bilo je i ranije povezanih slučajeva kada je reč o obračunu kriminalnih grupa u regionu ali treba naglasiti da je u Srbiji u prošloj godini broj ubistava smanjen za 30 odsto“, rekao je Rebić.

U Beogradu i Novom Sadu, prema nejgovim rečima, više od 60.000 ljudi dočekalo je Novu godinu na trgovima i sve je prošlo bez incidenata.

„Bilo je puno posla ali nije bilo težeg narušavanje javnog reda i mira. Uradili smo dobru pripremu u saradnji sa lokalnim samoupravama. Samo na trgu Nikole Pašića u Beogradu je bilo 40.000 ljudi“, naglasio je direktor policije.

Kada je reč o rezultatima iz prošle godine u protekloj godini sa ulica Srbije je sklonjeno rekordnih 4,1 tonu narkotika i 1.879 komada oružja, rekao je on.

„Značajan broj procesuiranih kriminalnih grupa i oduzete droge. Otkriveno je preko 10 ilegalnih labaratorija za proizvodnju droge a radi se i na presecanju finansiskih kanala koje to finansiraju“, rekao je Rebić.

Kada je reč o saobraćaju, direktor policije kaže da je uvođenjem merenja prosečne brzine na deonici auto-puta od Šida do Šimanovaca broj nesreća smanjen za 33 odsto. Kada je reč o bezbednosti direktor policije kaže da građani Srbije mogu da budu mirni.

„Mislim da građani Srbije mogu da se osećaju bezbedno kada je reč o pretnji od terorističkih napada. Kada je reč o terorizmu od njega se štiti pre svega dobrom razmenom informacija i prevencijom a mi imamo i plan akcija u slučaju incidenata“, izjavio je Rebić.