SSP: Izjavom da radno vreme ne sme biti kraće Vučić udario šamar svim radnicima 1Foto: SSP

Predsednica leskovačkog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Spirić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „udario šamar svim radnicima, i to baš na praznik rada“, izjavom da radno vreme ne sme biti kraće.

Spirić, koja je i narodna poslanica, je u pisanoj izjavi navela da je Vučić tom izjavom potvrdio da od radnika upravo on „pravi moderne robove“.

„U Srbiji, jedan radnik nedeljno pogine na poslu. Jasno ste celoj Srbiji stavili do znanja da ste Vi odgovorni za izrabljivanje radnika, pogotovo onih koji rade u fabrikama, sedam dana u nedelji, po 12 sati dnevno. Jasno je da ste kreator politike u kojoj se radnici u fabrikama na jugu izrabljuju, i to za plate koje su 30.000 dinara niže od prosečnih. Populizam zarad izbornih manipulacija dovodi do bolesti, onesvešćivanja i prekovremenog rada radnika“, rekla je Spirić.

Ona je istakla da „ovakav robovlasnički sistem nije uspostavljen samo u stranim fabrikama već i u javnim preduzećima, u kojima radnici rade bez plata“.

„Zato je bezobrazno nazivati ljude neradnicima, dok se na primer radnicima leskovačke Pijace duguje preko deset zarada. Gospodine Vučiću, danas je trebalo odati priznanje radnicima, a ne Nacionalnom stadionu. Njima dugujete izvinjenje jer ste pogazili Ustav iz davne 1835. godine, u kome je navedeno da u Srbiji ne žive robovi. Ljudi nisu samo brojevi na lažnom biračkom spisku, niti stolice na stadionu“, kazala je Spirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari