RERI: Hitno povući politikantsku objavu ministra Trivana sa Fejsbuka 1Foto: Reri

Zahtevamo od Ministarstva zaštite životne sredine da bez odlaganja sa svog fejsbuk naloga ukloni saopštenje ministra Gorana Trivana kojom je ministar najgrublje zloupotrebio ministarstvo i svoju javnu funkciju u političke svrhe, saopštio je RERI.

Kako navode, Ministar Trivan, koji se nije oglašavao u situacijama kada su propisi u oblasti zaštite životne sredine bezočno kršeni u korist privatnih interesa, našao je za shodno da preko zvanične fejsbuk stranice Ministarstva zaštite životne sredine vodi političke pregovore i preporučuje sebe i svoju partiju vladajućoj većini.

Na taj način ministar Trivan je najgrublje prekršio načelo stručnosti, nepristrasnosti i političke neutralnosti, tvrđeno Zakonom o državnoj upravi i zloupotrebio javnu funkciju, kao i samo Ministarstvo, zarad sopstvenih partijskih interesa. Na ovaj način ministar Trivan je zloupotrebio svoj službeni položaj čime je prekršio i Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, ističe RERI.

Kako su dodali, RERI osuđuje ovaj nedoličan postupak ministra Trivana i zahteva od Ministarstva da ukloni saopštenje, a od ministra da se javno izvini građanima Srbije. Od Agencije za borbu protiv korupcije zahtevamo da, po službenoj dužnosti, pokrene postupak i izrekne meru zbog povrede

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.