Rešenja sa male mature iz kombinovanog testa (PDF) 1Mala matura Foto: Vesna Andrić (arhiva)

Posle testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike, osmaci su trećeg dana male mature polagali kombinovani test.

Trećeg dana male mature učenici su polagali kombinovani test, a Ministarstvo prosvete objavilo je rešenja na svom sajtu, koja je moguće pogledati na sledećem linku.

Učenici osmog razreda polagali su u sredu 23. juna test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a Ministarstvo prosvete objavilo je rešenje testa.

Sledećeg dana, učenici osmog razreda polagali su u četvrtak, 24. juna 2021. godine test iz matematike, a rešenja možete pogledati na linku.

Oko 68.280 budućih srednjoškolaca polaže ovogodišnji završni ispit, a zbog epidemijske situacije, u učionici je dozvoljeno prisustvo do 12 učenika, uz dva dežurna nastavnika.

Za one škole u čijim odeljenjima je do 50 učenika 8. razreda, omogućava se polaganje u velikim prostorijama, poput fiskulturnih sala.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole biće objavljeni 27. juna, a konačni 2. jula 2021. godine.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portala https://mojasrednjaskola.gov.rs/ je od 26. juna do 3. jula 2021. godine, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi je 3. i 4. jula 2021. godine.

Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 11. jula 2021. godine.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola, polaznici programa funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, kao i učenici koji su prethodnih godina završili osmi razred, a do sada nisu polagali završni ispit.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Rešenja sa male mature iz kombinovanog testa (PDF)”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.