Foto: N1

Posle 23 dana provedenih u pritvoru i osuđujuće presude, Beograđanka Sara Vidak vratila se u Srbiju. Proglašena je krivom za napad na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić iodređena joj je kazna zatvora u trajanju od četiri meseca.

Vidak je u Novom danu rekla da je bila prilično zbunjena celom situacijom. Kako je objasnila, saobraćajni prekršaj doveo je nju i njenog momka u sud, a Vidak je došla kao svedok, jer joj je „tako rečeno“.

„Naleteli smo na gospođu Stanišić koja je bila neljubazna, za nekim gardom prema nama, pokušali smo da razgovaramo sa njom, pitamo gde da odemo da bismo rešili problem jer su momku oduzeli dokumenta“, objašnjava Vidak.

Prilikom donošenja presude za tu saobraćajnu nezgodu, sudija je predala potvrdu na kojoj je bila napisana pogrešna registarska oznaka, sa kojom, kako Vidak kaže, možda ne bi mogla da pređu granicu, zbog čega su od nje tražili da se ispravi ta greška.

Vidak je u tom trenutku u sudu bila sa majkom, devetogodišnjim bratom i momkom, a u blizini je bio još i jedan policijski službenik koji ipak nije video incident.

Vidak kaže da je sudija opžtužila za napad na službeno lice kad je shvatila da je, hvatajući je za ruku prekoračila ovlašćenja.

„Ona nije htela ni da sasluša, i tu dolazi do guranja, uhvatila me je za ruku i odgurnula unazad. Nisam joj blokirala put ni u jednom trenutku, to je neki njen nesvestan trenutak, nije bilo napada sa moje strane. Kad me je uhvatila, pitala sam je odakle joj pravo da mene hvata za ruku. I posle par sekundi je ona shvatila šta se desilo i krenula je da viče ‘Napad na službeno lice’, jer ona ne bi smela da postupa tako sa strankama“, kaže Vidak.

Sudija je tražila da lišavanje slobode bude momentalno. „Sudija je imala šest svedoka, ljude koji rade sa njom, i sve se svodi na to da je moja reč protiv njene“, navodi gošća Novog dana.

Vidak je rekla i da su se u pritvoru prema njoj službenice i zatvorenice ponašale korektno i kulturno. Objasnila je i da je lekove za smirenje, o kojima je bilo navoda u štampi, dobila po preporuci nadležnog psihijatra, koja je ocenila da su potrbeni posle takve vrste stresa.

„Nije niko nikoga drogirao, lekovi za smirenje su prema mišljenju psihijatra tamo, kad neko doživi takav stres ne treba da izdržava bez lekova. Pokušala sam da zaspim bez tablete, ali okrećes se, samo negativne stvari dolaze…“, objašnjava ona.

Vidak kaže da će se odazvati pozivu za odsluženje kazne. „Ostalo mi je još tri meseca i sedam dana da izdržim kaznu, ako ne bude izmenjena presuda“, rekla je.