Saslušano 30 građana, slučaj „Palma“ daleko od istrage 1Foto: N1

Više javno tužilaštvo u Kraljevu i dalje vodi predistražni postupak povodom optužbi na račun Dragana Markovića Palme, a do sada je tim povodom ispitano 30 osoba, kazali su za Nova.rs.

Otkako je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić obavestila javnost da je prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma organizovao žurke na kojima su podvođene devojke i maloletnice, prošlo je nešto više od dva meseca, tokom kojih smo imali prilike da vidimo najjeftinije uvrede, pokušaje „pranja“, ćutanje nadležnih, okretanje glave na Markovićeve direktne pretnje žrtvama i potencijalnim svedocima.

Slučaj je najpre, prema mesnoj nadležnosti, dodeljen Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, ali zbog ozbiljnih sumnji da sudski proces ne bi mogao da prođe bez pritisaka, prebačen je u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Kako je za Novu S u tom tužulaštvu rečeno, predmet „Palma“, kako se kolokvijalno naziva u javnosti, i dalje u predistražnoj fazi, što znači da Marković i dalje nije zvanično osumnjičen, već tužilaštvo prikuplja obaveštenja od građana koji bi mogli da potkrepe tvrdnje Marinike Tepić.

„U predistražnom postupku, u svojstvu građana je ispitano 30 lica, a po zahtevu za prikupljanje obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu“, navodi se u odgovoru za Nova.rs.

Marković je odmah nakon obelodanjivanja informacijama o njegovim „bunga bunga“ žurkama samoinicijativno u Više javno tužilaštvo u Jagodini, jer, kako je naveo, želi da se cela stvar što pre završi, što je deo javnosti osnovano tumačio kao pritisak na nadležne institucije.

Jednak pritisak Marković je slao i putem televizia sa nacionalnim frekvencijama, preteći potencijalnim žrtvama i svedocima, govoreći da će ih naći, sve i da se njihova saslušanja obave tako da im identitet bude potpuno zaštićen. Nadležni u tom slučaju, međutim, nisu reagovali, već je Marković nastavio da obilazi televizije.

U jednom trenutku je čin njegove medijske predstave bio posvećen i koalicionim partnerima, kojima je poručivao da i o njima nešto zna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je prvo uzdržan, zatim je kazao da će „neko morati u zatvor“, a onda je otišao u Jagodinu, bratski se pozdravio sa Markovićem na otvaranju jedne fabrike i dao dovoljno materijala da javnost pomisli da je na ovaj način poručio da nije kriv, piše Nova S.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Saslušano 30 građana, slučaj „Palma“ daleko od istrage”

  1. Ma nije čovek ništa ,,kriv“! Pa on je av drug, kako može biti kriv! Ljudi pa on je samo ,, čovek“! Nauka će to valjda potvrditi! Šta si Srbijo dočekala! Kukala nam majka! Srpske vojvode i Solunci u grobu prevrću!

  2. Sramota za drustvo i medije da se vrsi toliki pritisak od strane Palme i njegove bratije na zrtve i njihove porodice. Predstavnici vlasti ne smeju da ucenjuju, zastrasuju, prete… Oni moraju da budu „sluge naroda“ koji rade uinteresu naroda ili da odu. Ako nije tako, moramo da menjamo svest, jer samo tako moze da bude.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.