Sastanak Vučića i aktivista "Odbranimo reke Stare Planine" 29. septembra 1Foto: Z. Panić

Podsećamo, aktivisti  ove organizacije i članovi Saveza mesnih zajednica Stare planine mesecima protestuju protiv izgradnje derivacionih mini hridroelektrana na Staroj planini i zaštićenim područjima. Traže od državnih organa da se zaustavi izgradnja derivacionih mini hridroeletrana. Aktivisti ove organizacije za 21. septembar najavili su veliki protest u Pionirskom parku u Beogradu.

Meštani Toplog dola, Temske i drugih sela, članovi Saveza mesnih zajednica Stare planine i aktivisti organizacije Odbranimo reke Stare planine, ekolozi i zaljubljenici u zdravu životnu sredinu, već nekoliko dana protestuju i čuvaju straže u Toplom Dolu kako bi sprečili izgradnju derivacione mini hidrocentrale na Toplodolskoj reci.

Pored zahteva da se zaustavi izgradnja derivacionih mini hidrocentrala na području Parka prirode Stara planina, oni  su proglasili i vanredno stanje zbog, kako navode, nepoštovanja zakona i Ustava Srbije zbog izgradnje mini hidroelektrana.

-Nećemo odustati od naših zahteva, ne damo reke, potoke i rečice na Staroj planini i nećemo dozvoliti da se grade derivacione mini hidrocentrale – izjavio je član Saveza mesnih zajednica Stare planine i predsednik Mesne zajednice sela Temska Tomislav Pančić.