Sinoć obavljeno kontrolno testiranje u Domu za stare "Radost" u Negotinu 1Foto: EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Negotin je juče proglašen za novo žarište korona virusa s obzirom da je u  Domu za stare „Radost“ registrovano 30 obolelih. Naime, od 21. do 23. aprila u ovom domu je  izvršeno testiranje 40 osoba i kako je to juče na konferenciji za medije rekao predsednik opštine 

Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije Vladimir Veličković, obrađeno je 32 uzorka od kojih je 30 pozitivno. Prema tim rezultatima korona virusom zaraženo je 26 štićenika, tri zaposlena i jedan vojnik koji je čuvao Dom „Radost“. Sinoć je obavljeno kontrolno testiranje ukupno 60 osoba, koje je Veličković najavio zbog mogućnosti da je u transportu došlo do kontaminiranja uzorkovanih pločica. Kako javlja NG portal, sinoć je testirano svih 16 zaposlenih u ovom domu za stare, 40  korisnika, dva vojnika koja su angažovana za čuvanje objekta od 30. marta, kao i dva volontera, a rezultati testiranja se najhitnije očekuju. Očekuje se i odluka gde će biti hospitalizovani oboleli iz ovog doma, koji su kako je to Veličković rekao  stabilnog zdravstvenog stanja,  dva obolela imaju povišenu temperaturu, a ostali su bez ikakvih simptoma.

Predsednik negotinske opšine je juče kazao da se pretpostavlja da je razlog širenja virusa što se u ovom domu  nije primenjivao petnaestodnevni smenski rad radnika.

U Majdanpeku, prema najnovijim informacijama, odnosno preseku do 10 časova, novih obolelih nema. Prema rečima direktora majdanpečkog Doma zdravlja „Dr Veoljub Cakić“ dr Dragana Fudulovića, ukupno je testirano 53 osoba, 45 uzoraka je negtivno i samo je jedan pozitivan. Podsećamo prvooboleli je ujednoi prva žrtva korona virusa u Majdanpeku. Čeka se na rezultate još sedam uzoraka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.