Smiruje se epidemiološka situacija u Novom Pazaru 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru se polako smiruje, ocenjuje za Danas direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić i svoju tvrdnju ilustruje podatkom da je u poslednja dva dana broj pozitivnih na koronu sišao ispod četiri odsto u odnosu na broj uzetih uzoraka.

Prema podacima Gradskog na novopazarskim kovid odeljenjima, broj hospitalizovanih pacijenata kreće se dnevno oko 70, broj primljenih je jednocifren i skoro da je izjednačen sa onima koji se otpuštaju. Osim toga, nema preminulih od posledica zaražavanja korona virusom.

Prvu dozu vakcine dosad je primilo 13.858 stanovnika Novog Pazara ili 22 odsto punoletnih. U subotu je zabeležen novi dnevni rekord od 304 vakcinisanih prvom dozom.

Proteklog vikenda prvu dozu vakcine primila su još 123 medijska radnika iz BiH. Za proteklih mesec dana iz te države vakcinisano je ukupno 163 zaposlenika u medijima, a 40 je revakcinisano.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Smiruje se epidemiološka situacija u Novom Pazaru”

  1. У ту част је одржан дан арнаутске заставе са фолклором арнаутским са Косова. Пријатељи АВа. Чак је и неки бедни Србски фолклор учествовао. Какво понижавање Србије. Ово нико не објављује. Аћиф к Даца се враћају .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.