Foto: Youtube

Ovih dana, međutim, održavaju se i druge manifestacije – moto reli i muzički događaji. Narednog vikenda, od 21. do 23. jula, u Paraćinu će, na prostoru bivše kasarne, na 7. julu, biti održan 11. po redu Moto skup. Prve večeri, u petak, 21. jula, nastupiće Gama zrak iz Kraljeva, Metro iz Paraćina, Gale i Najda i jagodinski bend Kreativna zona, piše sajt Opštine Paraćin.

Drugog dana, posle tradicionalnog defilea gradom i zabavnih bajkerskih igara, sledi rok svirka i nastupi beogradskih bendova – Benda X, Kvin i Proroka. Trećeg, ujedno i poslednjeg dana Moto skupa, iz Paraćina kreće moto reli, u organizaciji Moto asocijacije Srbije. Organizatori skupa su Moto klub „Beli anđeli“, u saradnji sa Turističkom organizacijom, pod pokroviteljstvom opštine Paraćin. Poslednjeg vikenda jula u Paraćinu će biti održan i prvi Festival elektronske muzike Energija fest, u organizaciji Udruženja Ful haus. Organizaciju jedinog Festivala tog tipa u Pomoravskom okrugu i šire podržali su Opština Paraćin i Dom omladine, u cilju da se mladim Paraćincima i omladini iz šireg okruženja ponudi drugačiji muzički sadržaj od onog na koji su navikli. To je prilika za promociju i ostalih potencijali paraćinske opštine, kao i mogućnost da se Festival ubuduće razvije, poveća svoje kapacitete u smislu nastupa značajnih domaćih i inostranih muzičkih imena, broja bina, trajanja, postane samoodrživ i prepoznatljiv.

Dvodnevni muzički Festival će biti održan 28. i 29. jula, na prostoru bivše kasarne. Prve večeri nastupaju nešto komercijalnija imena, druge će se slušati tehno. Informacije o izvođačima obe večeri i satnicama mogu se videti na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu, gde Energija fest ima veliku popularnost, kao i na istoimenom veb- sajtu, preko kojeg je karte, po simboličnim cenama, moguće kupiti onlajn.