Foto: Starsport (arhivska fotografija)

U Bugarskoj su prethodnog vikenda ostvarili tri pobede u pet setova, a na startu takmičenja u Francuskoj, sinoć su trijumfom nad Argentinom – 3:1 (20:25, 25:23, 25:15, 25:22) došli u poziciju da apsolutno ravnopravno konkurišu za plasman na završni turnir. Pulenima Nikole Grbića u subotu i nedelju predstoje mečevi sa Južnom Korejom i Francuskom od čijih rezultata im zavisi prolaz na Fajnal-siks. Trenutno im je pozicija veoma dobra, jer su trijumfom nad Argentinom prestigli Italiju i Rusiju na tabeli, na kojoj su tik iza Amerike, Brazila i Poljske sa po jednim porazom.

Kašljucali su odbojkaši Srbije u prvom setu, u kome im blok nikako nije funkcionisao, dok je Uroš Kovačević bio u nekom svom svetu. Od momenta kada je tehničar Jovović u drugom setu počeo više da koristi srednjake u napadu, rasteretivši tako korektora Luburića, igra Srbije postala je raznovrsnija i nečitljivija za neugodne Argentince. Podatak da su Lisinac i Krsmanović zbirno ostvarili čak 32 poena, jasno ukazuje na to koji je segmenat igre bio apsolutno na strani naših odbojkaša. Krsmanović je neugodnim flot servisom do ludila dovodio primače “gaučosa”, jasno napravivši razliku u trećem i četvrtom setu.

U tim delovima igre probudio se i Kovačević; prijem mu je bio iole stabilniji, ali je zato u napadu paralelama “crtao po terenu”. U odlučujućem delu utakmice, Srbija je sa dve serije od po tri poena bitno uticala na elan rivala; koji je osetno bio sputan u situacijama u kojima je Lisinac jednom rukom blokirao Solea na prvom tempu. Srbija je u završnici četvrtog seta delovala impresivno i preko pomenutih srednjaka nadopunila je odličnu partiju korektora Luburića (nije se osetio izostanak Atanasijevića), koji je duel završio sa 20 poena. Lisinac je pridodao 17, pomenuti Krsmanović 15 (odlično odmenio Podraščanina), dok je Kovačević zabeležio 14.