Foto: Fonet/MUP

On je pohvalio „posvećenost i profesionalizam pripadnika granične policije koji kroz svakodnevni operativni rad štite državnu granicu, sprečavaju ilegalne prelaske i pomažu migrantima, za šta ceo svet Republici Srbiji odaje priznanje“.

„Oni danonoćno rade, kako se ovde ne bi stvarale velike gužve, koje se inače tek očekuju u julu i avgustu. Na ovom prelazu smo juče imali i zaplenu narkotika, a u ovom trenutku je u toku još jedna akcija granične policije na GP Batrovci i u pitanju je veća količina droge. Sve to govori da u graničnoj policiji rade iskusni profesionalci koji znaju svoj posao“, rekao je Stefanović.

O je najavio i da je u toku nabavka novih uniformi, ali i da će se u narednom periodu raditi na nabavci dodatne opreme i tehnike koja će pomoći pripadnicima Uprave granične policije u svakodnevnom radu.
„Razgovarali smo o onome što su najveći problemi i kako možemo da pomognemo jedinicama granične policije da budu efikasnije i bolje opremljene“ rekao je Stefanović. Osim ovih aktivnosti, za nekoliko dana, počeće akcija pružanja obaveštenja i upozorenja vozačima koji su u tranzitu kroz našu zemlju.

Vozačima će se pružiti osnove servisne informacije pozivnim brojevima hitnih službi, saobraćajnim upozorenjima i mogućnostima da na jednostavan i brz način strani državljani, ali i građani Republike Srbije, prijave eventualne slučajeve koruptivnog ponašanja, daju žalbe ili pohvale na rad policijskih službenika, kao i da prijave ostala krivična dela koja uoče ili im se dogode u toku putovanja, navedeno je u saopštenju MUP.