Stefanović: Podsticanje građana da se ne vakcinišu jedan oblik hibridnog ratovanja 1Foto: Ministartsvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas da je „podsticanje“ gradjana da se ne vakcinišu protiv korona virusa, „jedan od oblika hibridnog ratovanja“.

Stefanović je naveo da se u svrhu takvog oblika ratovanja danas mogu koristiti „i mediji, industrija, obrazovanje, istorija, razne kontroverze“.

„Ako podstičete na nevakcinisanje, to već znači da zemlja ostaje duže u kovidu, što dalje utiče na njenu ekonomiju i time nekoj drugoj pružate komparativnu prednost. I to je jedan od oblika hibridnog ratovanja“, naveo je Stefanović a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je povodom Dana Vojske Srbije, koji se obeležava 23. aprila, uručio godišnju nagradu za najbolji naučnoistraživački projekat timu sa Instituta za strategijska istraživanja Univerziteta odbrane, koji čine pukovnici Nebojša Nikolić i Miroslav Mitrović i potpukovnik Milinko Vračar, za rad „Hibridno ratovanje – iskustva i perspektive“.

Nagrada za najbolju doktorsku disertaciju u 2020. godini pripala je pukovniku Mirjani Milenković, iz Centra za mirovne operacije Generalštaba za rad „Zapadni Balkan kao potkompleks u Teoriji regionalnog bezbednosnog kompleksa“.

Ministar je da posle dodele nagrada najavio da će nedelju, povodom Dana VS, biti priredjen koncert umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ na beogradskom Kalemegdanu uz defile orkestra Garde kroz Knez Mihailovu ulicu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.