Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo će sa Apelacionim javnim tužilaštvom i krivičnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu raditi u zgradi tzv. „Velika Katanićeva“ u Katanićevoj 15, dok će Više javno tužilaštvo i Prekršajni apelacioni sud raditi u „Maloj Katanićevoj“. Treći osnovni sud i Treće osnovno javno tužilaštvo su se preselili u Bulevar Mihajla Pupina 116.

Zaposlene u zgradi SIV 2 juče je obišla ministarka pravde Nela Kuburović, navodi se na sajtu Ministarstva pravde. Tom prilikom ona je navela da je iz Palate pravde u zgradu SIV 2 preneto oko 100.000 predmeta i da je taj proces protekao bez i jednog problema. „Ispunili smo obećanje koje smo dali pre dva meseca i građane možemo da obavestimo da nije bilo zastoja u krivičnim postupcima, i da se oni redovno odvijaju“, rekla je Kuburović.

Prema navodima Ministarstva pravde, ministarka se zahvalila predsednici Prvog osnovnog suda u Beogradu Nataliji Bobot i javnom tužiocu Prvog osnovnog suda u Beogradu LJubivoju Đorđeviću, kao i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde i Ministarstvu unutrašnjih poslova na saradnji i velikom zalaganju da zgrada bude završena blagovremeno, a predmeti bez ikakvih problema preseljeni.

Kako se dodaje, predsednica suda i javni tužilac su istakli da su Prvi osnovni sud i Prvo javno tužilaštvo u Beogradu počeli danas da rade u punom kapacitetu, odnosno da se suđenja, saslušanja i uopšte rad sa strankama odvijaju neometano. Oni su ukazali da su to dve institucije koje su najveće u Srbiji po broju predmeta, te je i odgovornost za preseljenje predmeta bila najveća.