SZO: Indijski soj korona virusa zvanično prijavljen na 53 teritorije 1Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Indijski soj korona virusa zvanično je prijavljen na 53 teritorije, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

SZO je takođe dobila informacije iz nezvaničnih izvora da je varijanta B.1.617 pronađena na još sedam teritorija, pa je time ukupan broj povećan na 60.

Broj novozaraženih i umrlih od kovid-19 je nastavio prošle nedelje da pada pošto je registrovano više od 4,1 miliona novih slučajeva i 84.000 umrlih što predstavlja smanjenje za 14 odsto, odnosno za dva odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

U evropskom regionu SZO je zabeležen najveći pad broja zaraženih i umrlih u poslednjih sedam dana, nakon čega sledi jugoistočna Azija.

Broj registrovanih slučajeva korona virusa u Americi, istočnom delu Mediterana i u regionu Afrike sličan je podacima od prethodne nedelje.

„Iako je u poslednje četiri nedelje zabeležen pad broja zaraženih i umrlih od kovid-19, brojke su i dalje  visoke i zabeležen je značajan porast u više zemljama sveta“, navodi se u dokumentu.

Najveći broj novih slučajeva u poslednjih sedam dana dolazi iz Indije (1.846.055, pad 23 odsto), Argentine (213.046, rast 41 odsto), SAD (188.410, pad 20 odsto) i Kolumbije (107.590, pad sedam odsto).

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.