Tompson ne podstiče mržnju 1Foto: N1

Policija nije u Glini reagovala na ustaški pozdrav „Za dom“ pevača Marka Perkovića Tompsona, jer je dosadašnja sudska praksa pokazala da se ne radi o podsticanju na mržnju, javlja danas HINA.

Koncert je u Glini okupio više od 50.000 ljudi.

Tompson je nastup počeo pesmom „Bojna Čavoglave“ i pozdravom „Za dom“, na šta je publika odgovorila „spremni“.

Policija nije reagovala.

Razlog je što je u maju Perković na sudu u Slunju oslobođen optužbe da je lane remetio javni red i mir na proslavi godišnjice vojne akcije „Oluja“, kada je tokom izvođenja „Bojne Čavoglave“ uzviknuo „Za dom spremni“.

Sudija Nada Turkalj je navela da Tompson nije podsticao mržnju na temelju nacionalne ili verske pripadnosti, iako se „Za dom spremni“ koristio kao službeni pozdrav u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Tompson ne podstiče mržnju”

  1. Ma baš me briga za ovu budalu, mene interesuje šta Snežana Čongradin kaže na ovo. Ako administratori dozvole pitanje, naravno.

  2. Prestanite da pisete toliko o njemu. Napravili ste zvezdu od tog nitkova. Lepo ne bismo ni znali da postoji. Njegovi nastupi samo kroz nase medije stizu do nas.

  3. Ма наравно ништа страшно, мада тако све почиње. Тако ће се уз Паваротија, Бочелија, Доминга… изводити и Томсонове арије.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.