Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Oni su saslušani u tužilaštvu u Šibeniku koje je zatražilo odredjivanje istražnog zatvora za sve osumnjičene. Pritvor je tražen zbog opasnosti da će ometati krivični postupak i opasnosti od ponavljanja nedela.

Zbog napada u Uzdolju 21. avgusta, policija je privela deset osoba, a ranije u avgustu su privedene četiri osobe kojima je posle ispitivanja tužilaštvo odredilo jednomesečni pritvor. Policija traga za još jednim napadačem.Tužilaštvo tereti sve privedene da su po dogovoru ušli u kafić u Uzdolju, znajući da tu veći broj gradjana srpske nacionalnosti gleda prenos utakmice Crvene zvezde. Cilj im je bio da se s njima obračunaju kao s građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Napadači su maskirani fantomkama, majicama i maramana, noseći razne drvene i metalne predmete ušli u kafić i uz pogrdne reči uništavali inventar i nasrtali na goste. U kafiću su tada bili vlasnik i 18 gostiju, medju kojima je bilo i dece.

U napadu je povređeno pet osoba, a šteta se procenjuje na oko 3.400 evra.

Za krivično delo nasilničkog ponašanja napadačima preti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje fizičkih povreda, a predviđena kazna za oštećenje tuđe stvari je od šest meseci do pet godina zatvora.

Povezani tekstovi