Foto: FoNet / Andrija Ilić

A kada se ogole izjave svih svedoka, proizilazi da niko od njih nije imao neposredna saznanja o ovom krivčnom delu, kazao je danas advokat Vladimir Marinkov, branilac bivšeg načelnika DB-a Radomira Markovića iznoseći završne reči u postupku koji se pred Specijlanim sudom vodi zbog ubistva Slavka Ćuruvije.

Marinkov je insistirao da je ovaj sudski postupak vođen „na silu iz političkih razloga“.

– Slavko Ćuruvije je dvaputa ubijen. Prvi put 11. aprila 1999. godine kada je na njega pucano u haustoru zgrade u kojoj je živeo. Drugi put kada je tadašnji tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević podigao ovu optužnicu, naveo je Marinkov.

On je poseban akcenat u svom izlaganju stavio na kršenje pretpostavke nevinosti okrivljenih naglasivši ulogu medija koji su pozivali javnost na linč.

– Veran Matić (predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara) nije imao hrabrosti da svedoči pred ovim sudom, ali je imao hrabrosti da iz televizijskog studija vrši pritisak na ovo veće, kazao je Marinkov.

Podsetimo, zamenik tužioca za organizovani kriminal je zatražio od suda da okrivljene osudi na maksimalne zatvorske kazne. Pored Markovića, za ubistvao Ćuruvije terete se Milan Radonjić, bivši načelnik Beogradskog centra DB-a, Ratko Romić, glavni inspektor Druge uprave DB-a i Miroslav Kurak bivši rezervista DB-a.

Povezani tekstovi