U Srbiji još 64 novoobolela i jedan umrli, ukupno 10.438 zaraženih i 225 preminulih 1Foto: Beta/Miloš Miškov

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovana 64 nova slučaja korona virusa, ali i jedan smrtni slučaj. Ukupno u našoj zemlji za sada je bilo 10.438 pozitivnih na virus i 225 preminulih.

Od juče do danas testirane su 5.873 osobe od kojih je pozitivno 64, a od početka epidemije u Srbiji 168.670 građana bilo je podvrgnuto testu.

Do ovog trenutka hospitalizovano je 837 pacijenata, a na respiratorima se nalazi 20 pacijenata.

Izlečen je 4.301 pacijent, dok je stopa smrtnosti 2,16 odsto.

Odbornici Niške inicijative od Skupštine grada zatražili su „stvarni broj“ preminulih od korone, saznaje Danas.

Na području Rasinskog okruga policija je tokom vanrednog stanja procesuirala 280 ljudi, odnosno protiv njih podnela krivične ili prekršajne prijave zbog kršenja propisa u vezi sa sprečavanjem epidemije korona virusa.

Pulmolog Branimir Nestorović izjavio je da je „tranzicija iz straha u potpuno opuštanje bila trenutna, nije bilo pauze nikakve“, navodeći da se šetao kroz grad i „apsolutno, kao da se nikad ništa nije dogodilo“.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša izjavio je da ga je strah da će nakon okupljanja velikog broja građana u poslednja dva dana na litijama i protestima Srpske pravoslavne crkve dobar posao koji su odradili na suzbijanju širanja koronavirusa pasti u vodu.

Moskva će sutra početi besplatno testiranje svih stanovnika na korona virus.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “U Srbiji još 64 novoobolela i jedan umrli, ukupno 10.438 zaraženih i 225 preminulih”

 1. Cudno. U nas je stepen smrtnost izuzetno nizak, samo 2, 16%. Medjutim, procenat izlecenih je samo 41,20%, dok je u Nemackoj, u kojoj je smrtnost duplo veca, 4,52% je procenat izlecenih oko 87%, dakle, duplo veci nego u Srbiji. Kako to?

  • Pa, lepo. Nemci jednostavno nemaju tako „kreativan“ Zavod za statistiku sa pratećim službama koje stvar drže pod kontrolom.

   • Naša pesma “ statistika naša dika,što želi to naslika“.Jel neko pokrenuo pitanje za čega služi „Batut“sem za zapošljavanje članova partije ?

  • Ukupno zarazenih 10438. Od toga umrlih 225, hospitalizovano 837 a na respriratorims 20 i izlečenih 4301, što ukupno čini 5363 slučaja a ostatak do ukupnog broja zaraženih je misterija. Eto kako.

  • Smrtnost se računa u odnosu na ukupan broj zaraženih u Nemačkoj,kod nas na ukupan broj stanovnika.

 2. Hospitalizovan. Uporno koristite odvratne i nepotrebne tuđe reči. Povraća mi se od takvih novinara. Fizički.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.