U Zrenjaninu stambene zajednice prioritet u poboljšanju energetske efikasnosti 1Foto: Pixabay/Ri

Nakon višegodišnjeg nezadovoljstva Zrenjaninaca kvalitetom i cenom daljinskog grejanja nikog nije iznenadila odluka da se sa sprovođenjem mera energetske efikasnosti u ovom gradu započne baš od zgrada priključenih na daljinsko grejanje.

Odlukom gradske vlasti stambene zajednice u Zrenjaninu, priključene na daljinsko grejanje, imaju prioritet u energetskoj sanaciji.

Tim povodom raspisan je javni poziv a kako se navodi u oglasu, pravo podnošenja prijava imaju stambene zajednice sa teritorije grada, koje imaju izabranog upravnika i čija se potrošnja toplotne energije meri kalorimetrima.

Kriterijumi za izbor prijava su potrošnja toplotne energije, redovnost izmirenja obaveza prema JP Gradska toplana i ugrađeni delitelji toplote.

Za saglasnost skupštine stambene zajednice potrebno je dve trećine glasova.

Maksimalan broj bodova po prijavi je 100, a prijavljivanje traje do 24. avgusta, s tim da je maksimalan broj prijava po ovom javnom pozivu 40.

Pre ovog poziva gradska uprava Zrenjanina raspisala je javni poziv za preduzetnike za sprovođenje mera energetske efikasnosti.

Ukupna planirana sredstva koje grad, zajedno sa sredstvima Ministarstva energetike,dodeljuje za ovu meru su 12,5 miliona dinara. Zbog velikog interesovanja preduzeća konkurs je produžen.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Zrenjaninu stambene zajednice prioritet u poboljšanju energetske efikasnosti”

  1. Ti što ovo napisa nisi ni promil blizu istine , taj ko ti ovo reče nema blage veze sa istinom o grejanju , toplana je uložila u sistem grejanja i grejanje je u zrenjaninu fenomenalno , a to što niko nije uložio u svoje stanove pa stolarija rasušena nije kriva toplana, to što neko hoće džabe da se greje e to nema nigde , nek kupi metar drva pa će grejati jednu sobu , jer u najskupljem delu zime plati se 12ooo za moj dvosobni stan to je dva metra drva šipak će taj sa drvima imati ceo stan topao.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.