U Zrenjaninu sutra debata o vodi 1Zrenjanin Foto: M.P.

Na gradskom trgu u Zrenjaninu sutra će biti održana javna debata o nedostaku pijaće vode u ovom gradu a skup organizuju udruženja Građanski preokret iz Zrenjanina i Pravo na vodu iz Beograda, uz podršku Crte.

Organizatori skupa podsećaju da je nedostatak pijaće vode u Zrenjaninu problem sa kojim se građani suočavaju još od 2004. godine.

I pored brojnih pokušaja da izgradnjom postrojenja za prečišćavanje vode Zrenjaninci dobiju ispravnu pijaću vodu, do danas ovaj problem nije rešen.

Kako kažu, kroz razgovor, pokušaće da odgovore na pitanja kada Zrenjaninci mogu da očekuju da dobiju pijaću vodu, kakva je sudbina izgrađene fabrike, u kojoj meri posledice pogađaju građane, i ko je sve odgovoran za problem koji traje skoro dve decenije.

O dugogodišnjem problemu u Zrenjaninu i izrađenoj studiji slučaja „Fabrika žednih – slučaj zrenjaninskog postrojenja za preradu vode“, koja će ovom prilikom biti predstavljena, govoriće zrenjaninski aktivista Dušan Kokot, predstavnica inicijative Pravo na vodu Iskra Krstić i dr Vladimir Pavićević, sa Tehnološkog fakulteta u Beogradu. Na debatu je pozvan i Predrag Bodiroga, direktor Javno-komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.

Moderator je Branislav Grković iz Crte. Skup na Trhu slobode u subotu, 29. maja, počinje u 18 časova.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “U Zrenjaninu sutra debata o vodi”

  1. Pa komšije, da vidimo koliko će nas biti. Ili smo toliko oguglali da očekujemo da nam drugi reše problem? Kamo lepe sreće da smo kao Užičani koji su očas posla rešili pitanje vode za piće.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.