Udruženje: Zamenica javnog tužioca u Novom Sadu doživela linč na protestu građana 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije saopštilo je danas da je zamenica javnog tužioca u Novom Sadu Svetlana Benišek Suvajdžić napadnuta na protestu građana u Petrovaradinu i zatražilo od državnih organa da preduzmu ,,sve mere u cilju bezbednosti pripadnika pravosudnih profesija“.

Iz udruženja su naveli da je Svetlana Benišek Suvajdžić ,,doživela linč i pretrpela strašne uvrede“ na protestu građana u subotu u Petrovaradinu zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradala 21-godišnja Nina Rađenović, a osumnjičeni za udes pušten da se brani sa slobode.

,,Naša koleginica je doživela linč, pretrpela strašne uvrede i pokušaje dela prisutnih da je izvuku iz automobila i fizički se obračunaju sa njom samo zato što je tužilac. Posebno zabrinjava što se sve dogodilo u prisustvu policije koja nije reagovala da zaštiti napadnutu ženu“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da napadi na ,,ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi, nose sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane“.

,,Napadi na nosioce javnotužilačke funkcije su učestali i izražavamo bojazan da su rezultat neprimerenog javnog diskursa o ulozi javnog tužilaštva u demokratskom društvu. Stoga pozivamo sve državne organe da preduzmu sve mere u cilju bezbednosti javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca, kao i drugih pripadnika pravosudnih profesija, a medije i javne ličnosti da u svojim saopštenjima i izjavama poštuju pravosudne profesije“, piše u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Udruženje: Zamenica javnog tužioca u Novom Sadu doživela linč na protestu građana”

  1. Koje crno demokratsko društvo u srbiji,debelo ste pobrkali lončiće,živite zlatno doba za vašu decu. Demagozi.

  2. Narod se branio. To je samo pomoć. Toga će iti sve više. Da radite svoj posao da ste ljudi a ne av podrepaš ovoga nebi bilo. Ubice šetaju a vi čekate da političari kažu da li treba da postupati. Od naroda se još niko nije izvukao. Mislite o tome.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.