Foto: Pixabay/ 3839153

U prvoj akciji, u saradnji sa policijom u Novom Sadu, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, uhapšen je policijski službenika stanice Vrbas I.S. (1970).

On je osumnjičen da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je uhapsila i njegovog sina M.S. (1993) zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom njihove porodične kuće pronađeno je dva kilograma i 600 grama marihuane upakovane u šest paketa, tri pištolja, 150 komada municije različitog kalibra, okvire za pištolje i automatske puške, kao i 2.200 evra.

U drugoj akciji, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Jagodini, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšen je policijski službenik Policijske uprave u Jagodini, D.Đ. (1974), osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on u 2017. godini u više navrata, omogućio izdavanje probnih vozačkih dozvola, kao i upis nove kategorije za vozila, osobama koje nisu imale položene vozačke ispite, odnosno nisu ispunjavale uslove propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Policija je protiv odgovornih građana, kojima su izdate ove dozvole, podnela krivične prijave u redovnom postupku.

Trojica osumnjičenih će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima u Novom Sadu i Kraljevu.