Oni su osumnjičeni da su kao organizovana kriminalna grupa od prve polovine septembra do druge polovine novembra prebacivala preko državne granice između Srbije i Mađarske više od 100 ilegalnih migranata i omogućila im nedozvoljeni tranzit do Austrije.

U saopštenju MUP se navodi da su uhapšeni Ž.J. (1981), B. A. (1978), B. S. (1973), S. A. (1982), A. R. (1992) i T. M. (1985), svi iz Beograda, kao i dvojica državljana Pakistana P. S. (1992) i M. M. (1985).

Dodaje se da su grupu predvodili Ž. J. i B. A. a grupa da je obezbedila za ilegalne migrante, koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Srbije, prihvat u Beogradu i to preko uhapšenih državljana Pakistana, a zatim su organizovali njihov prevoz do granice sa Mađarskom.

Nakon nedozvoljenog prelaska u Mađarsku ova grupa je organizovala migrantima i tranzit automobilima preko teritorije Mađarske sve do Austrije.

Osnovano se sumnja da se imovinska korist koju su ostvarili članovi organizovane kriminalne grupe, za obavljeni tranzit 108 migranata, kretala oko 600 evra po jednom migrantu.