Ukinuta vanredna situacija u Majdanpeku 1Opština Majdanpek Foto: J.B.K.

Zbog poboljšane epidemiološke situacije i primetnog trenda pada obolelih od zarazne bolesti kovid – 19 ukinta je vanredna situacija za čitavu teritoriju opštine Majdanpek.

U jučerašnjoj odluci o ukidanju vanredne situacije objavljenoj u Službenom listu opštine Majdanpek navodi se da „stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka predsednika opštine Majdanpek kojom je proglašena Vanredna situacija, broj 217-43/2020 od 17.11.2020 godine i obavezno se primenjuju mereutvrđene Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19“.

Inače, prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja evidentirana su tri nova slučaja zaražavanja od 29 juče testiranih.

U majdanpečkoj opštini su 22 osobe aktivno zaražene korona virusom od čega se četiri bolesnika nalaze na lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka. Najviše aktivno zaraženih je iz Majdanpeka – 18, iz Rudne Glave ih je dvoje, a po jedan oboleli je iz Donjeg Milanovca i Jasikova.

U opštini Kladovo je vanredna situacija ukinuta 14. maja jer je i u ovoj opštini poboljšana epidemiološka situacija.

Prema podacima kladovskog Zdravstvenog centra prisustvo virusa potvrđeno je kod dve osobe, jedan se bolesnik oporavio od virusne infekcije te je aktivno pozitivno 19 pacijenata.

U proteklih 14 meseci, prvi slučaj korona virusa u kladovskoj opštini evidentiran je 28. marta prošle godine, zaražena je 1.741 osoba, do sada je izlečeno 1.648 bolesnika, a od posledica korona virusa preminula su 74 pacijenata.

Kada je vakcinacija u pitanju, u kladovskoj opštini je od 15.480 punoletnih građana obe doze vakcine primilo  više od 6.175 građana ili 40 odsto odraslog stanovništva.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.