UNS: Policija da otkrije ko je ispisao grafit protiv portala NS Uživo 1Foto: Logo

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da policija što pre otkrije ko je ispisao preteći grafit na fasadi poslovne zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije portala NS Uživo i ispita da li je reč o zastrašivanju novinara ovog portala.

„UNS ističe da su pretnje koje mogu da ugroze bezbednost novinara nedopustive i očekuje da policija u ovom slučaju deluje efikasno“, navodi se u saopštenju UNS-a.

Kako se navodi u saopštenju, novinari portala NS Uživo juče ujutru su, na zgradi u kojoj radi ova redakcija, zatekli grafit sa pretećom porukom „SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani.

U izjavi za UNS, glavni i odgovorni urednik portal NS Uživo Nikola Bilić smatra da grafit predstavlja pritisak zbog istraživačkog rada portala NS Uživo.

„Pisali smo o malverzacijama, političarima, kriminalcima, ali nije normalno da se ikakav pritisak vrši zbog toga o čemu pišemo“, kazao je Bilić, koji dodaje da je taj grafit prekrečen nakon što su kolege izvestile o ovom slučaju, te da će danas podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i tražiti da im se dostave snimci nadzornih kamera.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.