Foto: Ministarstvo pravde

Kako je istakao državni sekretar Čikiriz,ove godine su, putem javnog konkursa, novčana sredstva iz oportuniteta od 445 miliona dinara raspoređena na 130 projekata, a da su više od 200 miliona dinara dobili projekti iz oblasti zdravstva.

Unapređenje palijantivne nege veoma je značajno za Grad Kragujevac, a posebno kada se radi o teško obolelim osobama“, istakao je Čikiriz i iskazao uverenje da će ova vozila doprineti poboljšanju zdravstenog stanja bolesnika, ali i olakšati rad zdravstenih radnika.

Direktor Doma zdravlja „Stanovo“ Vasilije Antić rekao je da donacija od četiri automobila mnogo znači za službu kućnog lečenja, koja kao „bolnica na točkovima“, pruža pomoć teško bolesnima u svim delovima Kragujevca, koji nisu u stanju sami da dođu do zdravstvenih ustanova.

Služba kućnog lečenja, koja stiže i u najudaljenije zaseoke grada Kragujevca svakoga dana uradi više od 200 izlazaka na teren i 50 lekarskih pregleda“, istakao je Antić. On je ukazao da će ova donacija unaprediti i ubrzati lečenja pacijenata, kao i povećati bezbednost zaposlenih.

Kako se navodi u saopštenju, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu politiku Grada Kragujevca Gordana Damjanović naglasila je da su vozila koje su dobijena preko konkursa Ministrstva pravde najbolji mogući primer odgovora Vlade Republike Srbije na prioritetne potrebe građana, i da bi funkcionisanje Službe kućnog lečenja i palijativne nege bez ove donacije bilo dovedeno u pitanje.

„Načelnica Službe kućnog lečenja Doma zdravlja „Stanovo“ Radmila Obradović četiri „pande“ nazvala je dragocenom donacijom, budući da je preko potrebno obnavljanje voznog parka njene službe“, saopšteno je iz ministarstva.