"Utisak nedelje" i "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ponovo najgledaniji programi 1

Druga po redu emisija „Utisak nedelje“ koja je emitovana u nedelju, 14. aprila je najgledaniji program u terminu od 21 do 23 sata. Merenja pokazuju da je, za vreme emitovanja „Utiska nedelje“, Nova S bila najgledanija televizija, ispred RTS-a i televizija sa nacionalnom frekvencijom sa prosečnim share-om od 20,46 odsto.

Kako pokazuju merenja TVbeata, najmodernijeg sistema merenja gledanosti koji se koristi na evropskim kablovskim, iptv i drugim digitalnim platformama, na drugom mestu je javni servis (RTS) sa share-om 13,96 odsto a na trećem je Prva televizija sa 9,9 odsto. Televizija Pink je na četvrtom mestu i zabeležila je prosečan share 6,79 odsto, navedeno je u saopštenju.

Emisija “Veče sa Ivanom Ivanovićem“, koja je emitovana u petak od 22 sata, imala je prosečan share 18,22 odsto i takođe je bila ubedljivo prva po gledanosti u odnosu na sve ostale televizije.

"Utisak nedelje" i "Veče sa Ivanom Ivanovićem" ponovo najgledaniji programi 2

U tom terminu, RTS je imao share od 10,6 odsto, televizija Pink 10 odsto a Prva televizija je bila na četvrtom mestu sa share-om od 7,7 odsto, bnavodi United Media.

Dodaju da je TVbeat specijalizovana platforma za statističku TV analizu u realnom vremenu koja, mereći celu bazu gledalaca, a ne samo uzorak, daje precizne podatke o gledanosti određenog sadržaja ili kanala. Koriste je vodeći distributeri TV programa u Evropi, uključujući Veliku Britaniju, Španiju, Belgiju, Švajcarsku, Sloveniju, Hrvatsku, BiH i dr.

Merenja TVBeata su vrlo precizna, jer se vrše na povratnom signalu sa oko 450.000 set box uređaja u SBB mreži.To je osnovna razlika u odnosu na kompaniju Nielsen koja predviđa gledanost na osnovu parametara koji su ugrađeni u televizore u 880 domaćinstava u Srbiji.

NOVA S može se pratiti u Srbiji preko SBB, D3, Total TV-a i EON platforme. Televizija je takođe dostupna i gledaocima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.