Veselinović: Slobodna zona u Beogradu ima efekta, nastavak protesta po Srbiji 1Željko Veselinović Foto: Medija centar

„Mi čuvamo vatru i održavamo pritisak na predsednika Srbije i druge državne institucije da se vrate pregovorima i za pregovarački sto kako bi mogli da napravimo neki dogovor o uslovima za održavanje fer i poštenih izbora“, rekao je Veselinović na konferenciji za novinare prilikom primopredaje dežurstva u „Slobodnoj zoni“.

On je najavio da će Sindikat „Sloga“, koji preuzima dežurstvo od Pokreta slobodnih građana (PSG), dok su njegovi predstavnici u Pionirskom parku sa građanima razgovarati o problemima i pitanjima koja se tiču radničke klase, uslovima u kojima se otvaraju nove fabrike i o manama takozvanog agencijskog zapošljavanja.

Veselinović je rekao da će biti održani i skupovi na kojima će biti reči o problemima ekologije, odnosno o štetnosti seče drveća u gradovima u Srbiji.

Član izvršnog odbora PSG Petar Miletić rekao je da je u protekla 24 sata koliko je taj pokret dežurao u „Slobodnoj zoni“ održano više aktivnosti i tribina na kojima se razgovaralo o urbanizmu i kulturi, a da je najviše ljudi posetilo zonu pre i nakon protesta opozicije koji je u subotu uveče održan u Beogradu.

Povezani tekstovi