Vesić: Do kraja juna 750.000 vakcinisanih u Beogradu 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će do kraja juna glavni grad Srbije imati 750.000 vakcinisanih.

„Zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano je 725.225 Beogradjana, odnosno 52,1 odsto punoletnih gradjana, a revakcinisano 660.179 ili 47,4 odsto“, rekao je on za TV Prva, a preneo je danas sajt Beoinfo.

Govoreći o popuštanju protivepidemioloških mera, Vesić smatra da će hoteli „biti puni“ tokom leta i zamolio je ugostitelje i organizatore skupova da vode računa o poštovanju važećih mera kako se korona ne bi vratila na jesen i u zimu.

Zamenik gradonačelnika Beograda je podsetio da je Grad doneo odluku o kupovini tableta za 67.592 učenika od prvog do četvrtog razreda.

„Doneo sam tablet koji je ‘Telekom Srbije’ nabavio za Grad Beograd i ove tablete koje će svako dete na teritoriji grada izmedju prvog i četvrtog razreda imati od 1. septembra“, kazao je on i dodao da će putem tih tableta, učenici moći da prate i digitalnu nastavu.

Na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba Vlade Srbije doneta je odluka da će svi ugostiteljski objekti moći da rade napolju bez prekida, a u zatvorenom prostoru moći će da rade do jedan sat posle ponoći i muzika će biti dozvoljena i napolju i unutra.

Maksimalni dozvoljen broj gradjanja pri javnim skupovima od sada će biti 500 i napolju i unutra, a za sve skupove za koje je planiran dolazak više ljudi, biće potrebna posebna dozvola Kriznog štaba.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.