Viši sud odredio pritvor Aleksiću do 30 dana 1Foto: N1/Printscreen/Youtube/AgapeShow

Nastavniku glume osumnjičenom za silovanje Viši sud u Beogradu večeras je odredio pritvor do 30 dana, čime je usvojio predlog tužilaštva pred kojim je saslušan negirajući krivicu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor osumnjičenom, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, navedeno je u saopštenju.

Pritvor je određen i zbog toga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora duža od 10 godina, a način, težina i posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni M.A. i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Kako je precizirano u saopštenju suda, M.A. tereti se za osam krivičnih dela silovanja i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

Kako je ranije večeras saopštilo Više tužilaštvo, Aleksić je negirao na saslušanju u krivicu za silovanje i nedozvoljene polne radnje za koje se sumnjiči, a tužilac je predložio da mu sud odredi pritvor do 30 dana.

Kako se u saopštenju navodi, on se sumnjiči da je ta krivična dela počinio od 2008. do 2020. godine, a oštećene su u to vreme bile maloletne, ali i nakon njihovog punoletstva, navelo je Više tužilaštvo i dodalo da će sprovesti dalju istragu.

Aleksić je saslušan kao osumnjičeni za silovanje (čl. 178 KZ) i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje (čl. 183 KZ), prema iskazima oštećenih, od kojih je jedna maloletna.

Tužilaštvo je navelo da neće iznositi druge detalje iz ovog postupka, zbog težine krivičnih dela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenice da je on uživao poverenje celokupne javnosti, i da je javnost uznemirena zbog ovog slučaja, naročito imajući u vidu da su žrtve bile maloletne.

U saopštenju, Više tužilaštvo takođe je podsetilo da je „zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Viši sud odredio pritvor Aleksiću do 30 dana”

  1. Kao da je OZNA pisala scenario za ovaj triler. Niotkuda se pojavljuju njih 8 koje ga tuze uz sadejstvo medija (boze cijih li?) koji ga osudjuju pre suda. Tipicna Staljinova cistka. Zamerio se nekom beogradskom buzdovanu pa mu se svete. Da vidimo i to cudo.

  2. Mediji su stvorili atmosferu u kojoj više nema šanse za pravedno suđenje ovom čoveku… Nedao Bog da ga sud oslobodi, napr zbog nepostojanja dokaza, rulja bi spalila i njega i sud. A bogami bi i vlast pala kao kolateralna šteta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.