Viši sud u Beogradu: Neistiniti navodi da je predsednik Suda savetovao Kokezu da se ne podvrgne poligrafu 1Foto: EPA KOCA SULEJMANOVIC

Viši sud u Beogradu, čiji je predsednik Aleksandar Stepanović, saopštio je danas da su neistiniti navodi iz pojedinih medija da je predsednik Suda savetovao predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slavišu Kokezu da se ne podvrgne poligrafskom ispitivanju, budući da predsednik suda ne poznaje tog građanina, pa samim tim nije ni mogao da ga savetuje.

„Iznošenje ovakvih neistina u pojedinim medijima, između ostalog i sa nacionalnom frekvencijom, veoma je indikativno i očigledno usmereno kao pritisak na dalje postupanje suda i urušavanje integriteta sudske institucije koja je nadležna za postupanje u predmetima organizovanog kriminala“, naveo je Viši sud u saopštenju.

Sud je upitao zašto su svega četiri dana nakon što je Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta izglasao amandmane na Izveštaj o Srbiji, u kojima su „jasno apostrofirani predmeti koji moraju biti rešeni ukoliko Srbija želi da nastavi svoj pregovarački put u pogledu Poglavlja 23, sudije i predsednik suda pred kojim su upravo u toku krivični postupci o kojima je reč, predmet senzacionalističkog izveštavanja pojedinih provladinih medija, koje se zasniva jedino na neistinama“.

Kome može da smeta nepristrasno postupanje suda u pomenutim sudskim predmetima, upitao je Sud i ukazao da to nije prvi put od osnivanja Posebnog odeljenja da sudije i tužioci prolaze kroz medijske pritiske.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Viši sud u Beogradu: Neistiniti navodi da je predsednik Suda savetovao Kokezu da se ne podvrgne poligrafu”

  1. Znamo kome smeta.Smeta onon ko je i rekao oe neistine.Podrska za nezavisne sudije.

  2. Očigledno da nekom smeta i samo postojanje pravosudja. NEKOM je stalo da bude i kadija, po onoj narodnoj „Kadija te tuži, kadija ti sudi“. ON čak zna i koja pitanja bi bila Kokezi postavljena na poligrafu!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.