VOICE: Problemi na izborima za Savet mesne zajednice u Begeču 1Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

U pitanju je Biračko broj 1 u Osnovnoj školi „Veljko Petrović“ u Begeču, kod Novog Sada.

Predsednica lokalne Socijalističke partije Srbije (SPS) Plamenka Laćarac rekla je da je jedan birač liste koju predvodi dosadašnji predsednik Saveta MZ Begeč Nikola Živanov, sprečen da uđe na biračko mesto i glasa.

Ona je ispričala da su istovremeno predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) dovodili svoje glasače i pružali im „pomoć u vidu spiskova koje dobijaju kako bi glasali za podobne kandidate“.

„Pošto sam ja predsednica lokalnog SPS-a, poznajem ljude i znam da nije bilo drugih stranaka. Pošto se mi svi u Begeču poznajemo, odgovorno tvrdim da nije bilo drugih stranaka, samo oni“, rekla je Laćarac.

Ona je dodala da je zabeležen jedan incident.

Rekla je i da su juče obavestili policiju o pretnjama koje je dobio njihov kandidat David Francisti, ali da ne znaju šta da rade povodom današnjih dešavanja.

VOICE je pre nekoliko dana objavio da se u Begeču vrše pritisci na birače, jer je u pitanju mesna zajednica koja jedina u Novom Sadu nije pod kontrolom Srpske napredne stranke.

Begečani su danas birali članove Saveta Mesne zajednice na dva izborna mesta mesta – u OŠ „Veljko Petrović“ i u Maloj sali Doma kulture.