Vojvodina: Manje zaraženih, broj umrlih i dalje tajna 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 535 novih slučajeva zaraze korona virusom. Najviše od toga u Novom Sadu, 169, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

To je nešto manje nego prethodnih dana, ali tek za dan dva biće jasnije da li se radi o uobičajenom smanjenju registrovanih slučajeva zaraze tokom vikenda ili ovaj najnoviji talas epidemije jenjava.

U Vojvodini je trenutno 8.423 aktivna slučaja kovida 19, najviše u Novom Sadu, 2614. U ostalim opštinama je manje od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine obeležio je veliki broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa potvrđenom virusnom infekcijom, što je za 10 procenata više novoprimljenih pacijenata u odnosu na prethodni dan.

U Kliničkom cеntru Vојvоdinе na lečenju je 146 pаciјenta, osam pacijenatа priključeno je na respiratore, dok se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd kovida- 19 primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Javnost u Vojvodini još uvek nema informacija o tome koliko je ljudi u pokrajini izgubilo bitku sa opakom bolešću. Pokrajinska vlast krije podatke, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je izjavio da zna tu cifru, ali da, navodno, ne sme da je saopšti, jere je „tako dogovoreno“.

Ko se s kim dogovorio da broj umrlih od kovida 19 bude tajna za građane Vojvodine, pa i Srbije nije odgovoreno. Zbog svega toga kolaju razne procene o broju umrlih od korona virusa od najmanje hijadu do tri, pa čak i četiri hiljade umrlih.

Pri tom se ukazivalo da je od sredine leta, pa do kraja godine svakodnevno samo u Novom Sadu sahranjivano po 20 i više ljudi, što je gotovo duplo više nego u istom periodu prethodnih godina Priče o tome aktiviraju se uvek posle smrti poznatih ljudi, pa i sada pošto je od posledica korone virusa preminuo legendarni pesnik i muzičar Đorđe Balašević. 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.