Osim predstavnika Društva lekara Vojvodine i Lovačkog saveza Vojvodine, događaju je prisustvovao i prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća za zdravstvo.

Kako naglašavaju iz Doma zdravlja, ugovor o saradnji sa Društvom lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva potpisan je u cilju edukacije i sprovođenja mera konsultativne zdravstvene zaštite stanovništva koja će se održavati jednom nedeljno – sredom, u ambulanti Doma zdravlja u Sremskim Karlovcima. U pitanju je dobrovoljni, volonterski rad lekara Društva lekara Vojvodine sa ciljem unapređenja zdravstvenog stanja stanovnika Sremskih Karlovaca, i to na prvom mestu radi promocije zdravlja kroz zdravstveno vaspitanje koje je neposredno u vezi sa zaštitom, očuvanjem i unapređenjem zdravlja, otkrivanjem i suzbijanjem rizičnih faktora, sticanjem znanja, veština i navika, odnosno promena u ponašanju u cilju zdravog načina života.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji je ova institucija potpisala sa Lovačkim savezom Vojvodine, u stvari je korak koji je uprava saveza napravila ka poboljšanju i očuvanju zdravstvenog stanja svojih članova. Osim toga, ovo je i korak ka jednostavnijoj organizaciji redovnih lekarskih pregleda radi izdavanja uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja članovima Lovačkog saveza Vojvodine.

Povezani tekstovi