Vučić dva puta javno rekao da je video snimak nesreće 1Automobil direktora Koridora Srbije u nesreći kod Doljevca Foto: Danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je juče navode da poseduje snimak teške saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, koju je pre više od dve godine izazvalo službeno vozilo u kojem se nalazio direktor Koridora Srbije i funkcioner SNS-a Zoran Babić.

– Niti me je ko pitao niti posedujem snimak, nit mi je ko tražio bilo šta. Ako neko stvarno misli da bih štitio nekog ko je ubica na bilo koji način ili da bih rekao da ne osude Babića, onda to više govori o onima koji to misle nego o meni. Narod je tu i umeće da proceni na najbolji način. Jedino što mi je važno da drugima objasnim o kakvim se neistinama i prljavoj kampanji radi – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje zašto sudu nije dostavio dva minuta spornog snimka koja su mogla biti ključna za istragu o nesreći.

Osnovni sud u Nišu je krajem prošle sedmice osudio na tri godine i deset meseci zatvora Dejana Stanojevića, vozača direktora Koridora Srbije Zorana Babića, zbog toga što je 31. januara 2019. godine službenim automobilom udario vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi kod Doljevca, kada je poginula Stanika Gligorijević (52), a pet osoba teže i lakše povređeno. Vučić je u delu javnosti prozivan da stoji iza sakrivanja ključnog dela snimka nesreće sa nadzornih kamera, u trajanju od dva minuta, koji nedostaju u snimcima dostavljenim sudu, kako bi zaštitio Babića, koji je navodno bio za volanom.

Predsednik Srbije je, inače, sam sebe „doveo u vezu“ sa ovim slučajem jer je u dva navrata kazao da je video snimak nesreće sa nadzornih kamera na naplatnoj rampi, ali bez objašnjenja po kom osnovu je ostvario takav uvid. On je najpre u avgustu 2019. godine, u razgovoru za Glas Amerike, kazao da je „video snimak i da je on ‘užasan'“, istovremeno demantujući da je Babić bio za volanom.

– Da li zaista mislite da bih bio budala da pogledam snimak, i da vam kažem da je to tako. A da znam da postoji taj snimak koji bi dokazivao nešto drugo – kazao je Vučić, obrazlažući svoju tvrdnju da Babić nije vozio, i obećao da će da „zamoli nadležne države organe kao predsednik Republike“ da snimak bude dostavljen medijima, koji bi na taj način „videli kakvim su se lažima služili prethodnih meseci“.

Predsednik Srbije je mesec dana kasnije posetio porodicu Stanike Gligorijević, izjavio joj saučešće i ponudio pomoć, a pritom ponovio da je „video snimak nesreće“. Ponudio je suprugu poginule Stanike da i on pogleda snimak, uz upozorenje da je snimak „stravičan“.

Zbog ovakvih Vučićevih izjava, advokat Božo Prelević, koji je zastupao deo oštećenih u nesreći, u završnoj reči je kazao da Vučić poseduje snimak. On je prethodno predsedniku Srbije uputio dopis u kojem traži da on dostavi snimak sudu, kako bi se utvrdila puna istina, koju nije moguće saznati bez uvida u nedostajuća dva minuta snimka, u okviru kojih se vidi sam sudar, kao i ko je upravljao službenim automobilom.

Napad na njega i porodicu

Predsednik Srbije je kazao da iza navoda koji ga dovode u vezu sa kompromitovanjem snimaka nesreće kod Doljevca stoje pokušaji „dehumanizacije“ njega, ali i njegove porodice, koja kako je rekao, „nema pravo da bude obična porodica“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

26 reagovanja na “Vučić dva puta javno rekao da je video snimak nesreće”

  1. Patologija. Da je pravde i zakona svi relikti iz devedesetih bi bili po zatvorima ili bi im bilo zabranjeno obavljanje javnih funkcija, a nelegalno stečena imovina oduzeta. Dok se to ne desi i ne promebi sistem mogu da lažz bez posledica koliko hoće. Pinokio naravno nema premca u tome.

    • Posle predsednika Vucica vise niko u Srbiji nece govoriti „Laze kao pas“.

  2. one priče o „najsmešnijem virusu“ i priče posle da svi lažemo, a ima toga sličnog dosta,- ko može vrhovnom lažovi da poveruje bilo šta!!??? Milijardu posto sam siguran da ova spodoba ne preza od bilo čega , pa i da „štiti ubicu“ iz saobraćajke!!! I kakve veze sada ima njegova porodica koju niko nije pomenuo, osim njega??!! Nego uzgred, dokle je stigla istraga o „prisluškivanju“??

    • Otprilike gde i istraga o „pripremanju atentata“: nije ni počela, niti će početi, zbog potpunog nedostatka razloga i osnova za istragu.

    • Od malih nogu je obozavao da laze, krade i otima, jedino sto je u zivotu posteno zaradio je nadimak Hulja.

  3. Da li ON stvarno misli da smo svi moroni bez trunke mozga u glavama pa da se više ne sećamo šta je javno govorio ili njegova bolest tako uzela maha da viđše nema predstavu šta se dešava i šta se dešavalo oko njega. Ja ipak mislim da bi stručnjaci iz te oblasti medicine trebali da iznesu svoje mišljenje. Naravno, javno.. a posle mogu ‘ladno i oni da tvrde da nisu to nikad javno rekli, kao što to i dotični radi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.