Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Vučić je, posle podele novogodišnjih paketića deci sa Kosova i Metohije, rekao da su privedeni napadači na novinarku Tanju Vojtehovski. Prema Vučiću, privedeni novinar, kome nije izgovorio ime, napisao je na društvenim mrežama da će „neistomišljenika vrteti na ražnju“. Reč je o Dašku Milinoviću, koji je prema navodima MUP, pretio članu SNS Vladimiru Đukanoviću.

Upitan o gašenju pojedinih televizijsih emisija, Vučić je odgovorio da se ne meša u to i da ne zna ko napušta koje televizije. Vučić je ponovio da je speman opoziciji da omogući vanredne izbore, ali i da ako oni to ne žele onda mogu da nastave da protestuju.

Prema Vučiću, Albanci će nastaviti u fazama da brišu granicu Albanije sa Kosovom, kao i da je Srbija na to upozoravala zapadne političare, ali da ništa nije učinjeno da se to spreči. „Izbrisaće granicu prema Albaniji“, rekao je Vučić i naveo da ne može da se bavi šetnjama već mora da vodi državu i brine o njenim interesima.

Vučić je građanima Srbije u 2019. poželeo mir i ličnu sreću, a poručio je i da će Srbija obezbediti bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Povezani tekstovi