Foto: MOD

Na prijemu koji su priredili ambasador Grčke u Beogradu Elias Eliadis i šef NATO vojne kancelarije za vezu, brigadni general Čezare Marineli, povodom predaje dužnosti NATO kontakt ambasade u Beogradu, Vulin je zahvalio NATO na saradnji kada je u pitanju očuvanje mira na prostoru Kosova i Metohije.

Sve zemlje koje čine Kfor zaslužuju našu veliku zahvalnost. Mi imamo nesuglasice sa Kforom, ali smo uvek svesni da je to jedina međunarodno priznata oružana sila na Kosovu i Metohiji, od koje očekujemo da bude statusno neutralna, rekao Vulin. Kada se drži svog mandata, dodao je, Kfor je najpoštovaniji od strane Srba i sigurno će uživati svaku podršku Srbije.

Vulin je istakao da je saradnja sa NATO značajna, jer da smo je imali ranije „ne bi bilo strašne laži o Račku, koja je poslužila kao opravdanje i povod za NATO agresiju na SRJ, poslednji veliki zločin 20. veka“. Upravo zato verujemo da treba da sarađujemo, da se takav zločin i takav užas više nikada ne bi ponovio nad srpskim narodom, naglasio je Vulin.

On je izrazio iskrenu zahvalnost ambasadi Grčke, koja je u protekle dve godine doprinela upoznavanju Srbije sa NATO, ali i NATO sa Srbijom, dodavši da se unapred raduje saranji sa ambasadom Norveške.

Povezani tekstovi