"Za krov nad glavom": Žrtvi prevare izvršitelji isključili struju i grejanje 1Foto: Za krov nad glavom

„Muke ove starice su počele kada je kupila stan preko agencije. Prodavac stana je u katastru bio upisan kao vlasnik. Kupoprodajni ugovor je overen kod notara. Iako je Dragana po svim pravilima i običajima Srbije savestan kupac, sud je presudio da taj stan nije njen“, navodi „Za krov nad glavom“.

Oni ističu da je čovek koji je bio upisan u katastar kao vlasnik prevarant.

On je u tom stanu živeo kao podstanar, objažnjava ova inicijativa.

„Kada je prva vlasnica umrla, prevarant je falsifikovao kupoprodajni ugovor i stan preneo na svoje ime. Zatim je stan preko agencije prodao Dragani. Logično, naslednici prvobitne vlasnice su pokrenuli sudski postupak kako bi povratili svoje nasledstvo. Dragana je tek tada saznala da je njen stan u stvari predmet prevare. Naslednici su dobili spor i unajmili izvršitelja“, navodi „Za krov nad glavom“.

Dragana je još u stanu, dodaju ali su joj naslednici, preko izvršitelja, isključili struju i grejanje. Ipak, prema navodima ove inicijative, ona u stanu uprkos tome ostaje, jer strahuje da ako ode, neće imati gde da se vrati.

„Umesto da sankcioniše onoga koji je počinio krivično delo i obešteti oštećene strane država štetu prebacuje na jednu od oštećenih strana. Smatramo da je ovo nehuman čin i zahtevamo da se Dragani Milisavljević pod hitno vrati grejanje i struja“, navodi se u saopštenju.

„Za krov nad glavom“ zahteva i da se nađe način da se ovaj problem reši, ali tako da štetu ne snosi žena koja ništa nije kriva.