Foto: Glas Zaječara

U prostorijama Za medie održana je pres konferencija povodom ovog nemilog događaja.

„Razlog da sazovemo pres konferenciju i obratimo se javnosti je taj što se od trenutka kada se to dogodilo do danas neprekidno se pojačava pritisak nasilnika na svedoke i na medijsku kuću Za media koja je inicirala slučaj pa nas na ovoj pres konferenciji čuva i policija“ – rekao je Dušan Vojvodić vlasnik pomenute medijske kuće i naveo, da je neposredno pred pres konferenciju dobio sam poziv na nivou upozorenja od osobe koju poznajem pod nadimkom „Talijan“ , inače vlasnik Kluba 54, i od izvesnog „Crnogorca“,  pritajene pretnje da bi trebalo malo da se raspitam o samom incidentu pre nego što nešto objavljujem i da mu štetim poslu i ugledu, prenosi Glas Zaječara.

Vojvodić smatra da je počinjeno krivično delo pokušaj ubistva i da policija i tužilaštvo ne rade posao kako treba.

„Policiji je prijavljena tuča i u trenutku dok su uzimali izjave od Borisovih drugova i Borisa akteri tog događaja su se još nalazili na licu mesta. Policajci koji su se našli na licu mesta trebali su odmah da privedu nasilnike čak su i  Borisovi drugovi pokazali ko su lica koja su ih napala. Odgovor  policije je bio da nema potrebe da ih privode sada, nego će to uraditi naknadno. Akteri događaja su seli u kola i krenuli lagano sa lica mesta čak su i mahali policajcima koji su im odmahnuli.

Nakon što smo objavili priču kreću konstantni pritisci na svedoke.U ponedeljak nijedan od mladića koji je bio svedok nije bio na nastavi. Jer je David Andrejević jedan od napadača sa svojim društvom u  BMW-u sedeo u kafiću preko puta škole. Kao što su sada uradili i ispred redakcije. Policijska uprava nije zaštitila ovu decu niti radila svoj posao do kraja“. -istakao je  Vojvodić

Tužilaštvo odgovara da će protiv dva lica biti podnete krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja.

Major Miroslav Rašič komandir ispostave policijske uprave Zaječar, rekao je da su na konferenciji iznete paušalne informacije i da se gomila stvari ne poklapa sa onim što je policija uspela da pribavi radeći svoj posao u skladu sa zakonom.

„Radili smo po zakonu Borisa smo uputili kod lekara. Prvo pomoć unesrećenima, zatim  prikupljanje činjenica i  dokaza koji mogu da budu bitni za tužilaštvo i tek onda policija peuzima dalje ovaj slučaj i siguran sam da je u ovom slučaju ispoštovan svaki zakon. I morate priznati da je predmet rešen dosta brzo, jer smo imali dovoljno podataka da identifikujemo ostale učesnike.

Mi smo u nedelju imali pola predmeta završeno, čekali smo izveštaj lekara, ponedaljak isto, pronašli smo lice koje nam taj dan nije bilo dostupno. Veliki broj lica je uključeno, preko 10 službenih beleški imamo u ovom predmetu.

Razumem ljudsku reakciju , brze intervencije, hapšenja, zatvaranja, ali sa druge strane postoji red i zakon koji se mora ispoštovati pre samog izvršenja hapšenja, kako bi bili sto posto sigurni.“- rekao je Miroslav Rašić.

Jedan od prisutnih roditelja je postavio pitanje  zašto i kako kamere koje su vidno  postavljene u klubu ne rade i nisu zabeležile nemili događaj, a mogu biti ključne u istrazi, Rašić je odgovorio da je to pitanje za vlasnika kluba.

Povezani tekstovi