Foto: Glas Zaječara

Jedan deo sredstava u iznosu od 1.756.300 dinara ostao je neraspoređen, a sportske organizacije moći će da apliciraju za dodelu istih u skladu sa Pravilinikom o odobravanju sredstava i finansiranju programa u kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji grada, prenosi portal Glas Zaječara.

Tridseset i pet sportskih organizacija dobilo je sredstva za realizaciju svojih programa, a podela sredstava u izvesnoj meri razlikuje se u odnosu na prethodnu godinu.

Predlogom raspodele sredstava najznačajnije povećanje sredstava u ovoj godini odobreno je za realizaciju godišnjeg programa Rukometnog kluba „Zaječar 1949“ – i to 11 miliona dinara, što je 7.820.000 dinara više u poređenju sa sredstvima odobrenim u 2018. godini.

Odbojkaši zaječarskog Odbojkaškog kluba „Timok“ ove godine su za realizaciju svojih redovnih programa dobili 2.500.000 dinara, što predstavlja uvećanje u odnosu na prošlogodišnji budžet u iznosu od 1.833.000 dinara.

Povećanjem budžeta mogu se pohvaliti i fudbalski klubovi: „Kastrum“, „Rgotina“, „Kosovo“, „Borac“, „Velika Jasikova“, „OFK „Zaječar“, „OFK 019“ i „Šljivar“.

Za veća sredstva izborili su se i zaječarski futsaleri, kojima je ove godine odobreno 600.000 dinara, odnosno 405600 dinara više nego lani, kao i strelci Sportskog streljačkog kluba „Timok“, kojima je ovo godine pripalo 328.000 dinara.

Sa većim budžetom za realizaciju svojih godišnjih programa raspolagaće i: „Omladinski odbojkaški klub Zaječar“, Gimnastički klub „Zaječar“, Džudo akademija „Todorović“, Kik boks klub „Fajt 019“ i Džudo sambo klub „Timok“.

Sa većim budžetima raspolagaće i zaječarska planinarska društva „Ljuba Nešić“ i „Dragan Radosavljević“, za čije projekte je odobreno uvećanje u iznosu od 90.000 po odobrenom projektu, pri čemu je omladinsko planinarskom smučarskom društvu „Dragan Radosavljević“ odobrena realizacija dva programa: „Božićnog uspona na Rtanj“ i „Timočkog maratona“.

Sa manje sredstava raspolagaće Košarkaški klubovi „Bin“ i „Timok“.

Kako izgleda raspodela sredstava namenjenih za realizaciju redovnih godišnjih programa možete pogledati u sledećoj tabeli.

Povezani tekstovi