Zaječarski teatar obeležio dan rođenja Zorana Radmilovića 1Foto: Zaječarsko pozorište

Pozorište u Zaječaru koje nosi ime Zorana Radmilovića i koje je organizator pozorišnog festivala „Dani Zorana Radmilovića“ i ovog 11. maja je polaganjem cveća na spomenik čuvenom glumcu iz Zaječara obeležila dan njegovog rođenja.

Uspomenu na velikana našeg glumišta zaječarski teatar neguje ne samo festivalom koji traje tri decenije, već i filmom i knjigama, o čemu je pred spomenikom Radmiloviću danas govorio direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić.

Zaječarski teatar obeležio dan rođenja Zorana Radmilovića 2
Foto: Zaječarsko pozorište

-Ove godine navršava se 75 godina od osnivanja jedinog profesionalnog pozorišta u istočnoj Srbiji i 30 godina festivala posvećenog Radmiloviću. Tim povodom započeto je više stvari. Film o Zoranu Radmiloviću “Glumčina” zatvoriće filmske susrete u Nišu i biće na našem festivalu posvećenom Radmiloviću, a producent filma Oliver Paunović dogovorio je prikazivanje filma i u Crnoj Gori, Hrvatskoj i drugim evropskim državama. U okviru 30. festivala “Dani Zorana Radmilovića” biće priređen omaž Radmiloviću , ali i Ivanu Bekjarevu, koji je započeo rad na predstavi o Zoranu, ali je nažalost preminuo.Tim povodom biće priređeno javno čitanje teksta pomenute predstave. Treća stvar je knjiga o Zoranu Radmiloviću autora Milana Cacija Mihailovića „Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović“, koja je već promovisana na prošlogodišnjim “Zoranovim danima” u Zaječaru, a večeras će povodom rođendana velikog srpskog i jugoslovenskog glumca biti promovisana u Ateljeu 212 u Beogradu. – kazao je Đuričić.

Izdavač knjige „Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović“ je Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” a na večerašnjoj promociji u Ateljeu 212 , pored autora, učestvuju Tanja Bošković, Anica Dobra, Jelica Sretenović, Vasilija Кokotović, Lana Кaraklajić, Goran Sultanović, Aljoša Vučković, Vladislav Mihailović, Branislav Zeremski, Petar Mihailović i autor, dok će o knjizi govoriti Milica Кralj.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.