Funte sakrivene u vešu zaplenjene na Gradini Foto: Uprava carine

Na Gradini su pre dva dana pronađene neprijavljene funte, kada je za detaljan pregled izdvojen „audi“ britanskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana. Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da imaju samo lični prtljag.

Međutim, carinici su u torbi trfidesetsedmogodišnjeg suvozača koja se nalazila na zadnjem sedištu, pronašli 15.630 funti koje su bile umotane u potkošulju i donji veš, dok je vozač u džepu jakne imao još 5.000 funti.

Pošto su izjavili da je novac zajednički, obojici je vraćen dozvoljeni iznos od po 8.765 funti što je privrednost za 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Na Horgošu su carinici dva dana pre toga, za detaljan pregled izdvojili „škodu oktaviju“ čeških registarskih oznaka, kojom su putovala dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, obojica su izjavila da sa sobom nose samo lični prtljag i po dozvoljenih 10.000 evra.

Detaljnim pregledom je utvrđeno da četrdesešestogodišnji vozač nije govorio istinu, jer je tokom ličnog pretresa, u džepu njegovih pantalona pronađeno 20.700 evra, dok je suvozač kod sebe zaista imao sumu koju je i prijavio.

Neprijavljenih 10.700 evra pronađenih u džepu vozača je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka, dok je putnicima vraćena dozvoljena suma od po 10.000 evra, kaže se u saopštenju Uprave carine.