Vežbi je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je izjavio da je veoma zadovoljan vežbom vojnih padobranaca Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i dodao da su takva zajednička uvežbavanja višestruko korisna.

„Zajednička obuka doprinosi unapređenju znanja ali i stvaranju partnerstva i prijateljstva tamo gde toga nije uvek bilo u prošlosti. Oba cilja su ispunjena i hvala i američkoj ambasadi, Evropskoj komandi snaga SAD i Nacionalnoj gardi Ohaja“, rekao je Vučić novinarima na aerodromu Lisičiji jarak nakon vežbe „Zima 2017“. On je rekao da je ponosan na srpske vojnike koji su pokazali da mogu da skaču iz američkih aviona i uz upotrebu američkih padobrana sa kupolama, koje Vojska Srbije ne koristi i kod kojih je brzina veća, a doskok uvek tvrđi nego kod padobrana tipa krilo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao vežbi  Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao je da je današnje uvežbavanje padobranaca Srbije i SAD važno za njihovu obuku ali i za simbol zajedničkih priprema za izazove koji mogu doći u budućnosti.

U periodu od 13. do 17. novembra srpski padobranci sa američkim kolegama realizovali su obuku koja je obuhvatala pripreme na zemlji u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu kao i skokove koji su izvedeni i danas.