Foto: Rok kamp za devojcice

Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina iz cele Srbije koje vole rok i žele da sviraju u sopstvenom bendu nedelju dana su vežbale gitaru, bas gitaru, klavijature i bubnjeve.

Znanja koja već imaju su unapredile kroz rad sa mentorkama – mladim muzičarkama sa domaće scene sa kojima će i navežbati pesme koje će izvesti na završnom koncertu 1. jula, kada se Rok kamp zvanično i zatvara.

Na prvoj radionici bubnja mi je bilo teško i malo neobično, ali je već na drugoj bilo mnogo lakše pošto sam razumela šta treba da radim kad smo krenuli da učimo da sviramo pesmu, izjavila je jedna devojčica bubnjarka, učesnica ovogodišnjeg kampa.

Pored sviranja instrumenata, devojčice su svakodnevno imale priliku da prisustvuju edukativnim radionicama. Razgovor o tome kako drugarstvo, pažnja i ljubav (ne)treba da izgledaju i koje izbore smemo da pravimo uprkos očekivanjima vodile su devojke Sanja Pavlović i Jovana Markulić iz „Mogu da neću projekta“.

Radioniculive looping-a vodila je Tamara Ristić Kezz, kantautorka, a kako se pišu tekstovi devojčicama su pokazale kantautorka Bojana Vunturišević i dramaturškinja Minja Bogavac.

O značajnim ženama u istoriji popularne muzike devojčicama je govorila muzikološkinja Iva Nenič, dok će radionicu „Od klasike do rokenrola“ voditi Nataša Tasić Knežević, operska pevačica. Zašto baš Rok kamp za devojčice tema je radionice naučnice Nađe Duhaček. Poslednjeg dana kampa, pred završni koncert, Jovana Coka Stanković devojčicama će poručiti „Stresa bez!“.