Zemljotres pogodio Kragujevac, moguća manja oštećenja 1Lepenički bulevar: Kragujevac Foto: Milan Nikić

Zemljotres magnitude 3.3 jedinice Rihterove skale pogodio je region Kragujevca, saopštio je Republički seizmološki zavod uz obaveštenje da potresi ove jačine mogu da izazovu manja oštećenja.

„U 11:51 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.3 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kragujevac”, objavljeno je na stranici Seizmološkog zavoda,

Iz Republičkog seizmološkog zavoda za portal Danasa navode kako nije moguće napraviti predviđanja da li će biti još potresa i u kojim regionima.

Oni navode i da je pojačano interesovanje građana Kragujevca koji se javljaju kako bi se informisali, uplašeni zbog nepogoda koje su nedavno pogodile Hrvatsku.

U kragujevačkom prigradskom naselju Grošnica u kome je bio epicentar zamljotersa za sada nema informacija o eventualnoj šteti na objektima.

Službenica Mesne kancelarije Grošnica Biljana Stevanović rekla je FoNetu da je potres uznemirio stanovnike tog naselja, ali da za sada nema prijavljenih oštećenja.

Dosta ljudi je zvalo da pita gde je bio epicentar zemljotresa koji se osetio oko podneva, ali do sada niko nije prijavio oštećenja na kućama i pomoćnim objektima, rekla je Stevanović.

Ona je u trenutku potresa bila na svom radnom mestu u mesnoj kancelariji koja se nalazi na prvom spratu Doma kulture.

Bilo je veoma traumatično i stresno, valjda i zbog toga što smo svi pod utiskom strašnih slika iz Petrinje koje smo skoro gledali. Potres je bio snažan i delovalo je kao da ću pasti sa stolice. Srećom trajao je veoma kratko i posle njega nije bilo drugih podrhtavanja, rekla je Stevanović.

Prema informacijama iz Republičkog seizmološkog zavoda, zemljotres je bio magnitude 3,3 jedinica Rihterove skale, inteziteta u epicentru procenjenog na V stepeni  Merkalijeve skale.

Zemljotresi ovakvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.