Aerodrom „Morava“ će doprineti razvoju privrede Šumadije i Zapadne Srbije 1Foto: Z. Nikolić

Na aerodromu „ Morava“ u Lađevcima kod Kraljeva održan je sastanak direktora Aerodroma Srbije Mihajla Zdravkovića i direktora Aerodroma „Morava“ Dragana Bugarinovića.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici i direktora privrednih komora iz gradova ovog dela Srbije koji gravitiraju Aerodromu „Morava“ a to su Kragujevac, Kruševac, Valjevo, Užice, Kraljevo i Požarevac, kao i  Marica Mijailović novoizabrana predsednica Inženjerske komore Srbije. 

Nijima su prezentovane mogućnosti ove nove vazdušne luke i njen značaj za razvoj Šumadije i Zapadne Srbije.

Predstvanicima komora predstavljene su i nove investicije na Aerodromu „Morava“ kao i nove avio –linije prema pojedinim evropskim gradovima. 

Sa ovog aerodroma se od 17. decembra, već leti za Beč, od 1. marta leteće se i za Solun, a u toku su pregovori sa drugim avio-kompanijama o uspostavljanju letova za druge evropske destinacije, pre svega za Nemačku i Tursku.

Medijima se, posle sastanka, obratio Dragoljub Vukadinović, predsednik Skupštine privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, koji je je istakao značaj ovog aerodroma za brži privredni razvoj ne samo regije koji gravitira aerodromu nego i mnogo šireg područja.

Pored njega novinarima su se obratili Zvonko Tufegdzić, direktor Regionalne privredne komore Kraljevo i direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković koji je najavio otvaranje nove piste za kargo i čarter letove, dužine 3.500 metara i širine 60 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari