Aerodrom Nikola Tesla Beograd dobitnik zlatnog AAA sertifikata 1

Aerodrom Nikola Tesla Beograd dobitnik je zlatnog AAA sertifikata bonitetne izvrsnosti za 2017. godinu, navodi se u saopštenju za medije.

Sertifikat je v.d. generalnom direktoru Aerodroma Nikola Tesla Beograd Saši Vlaisavljeviću uručio regionalni direktor agencije Bisnode za južno tržište, Milan Dragić.

-Prethodne četiri godine najuspešnije su poslovne godine od osnivanja Aerodroma Nikola Tesla Beograd, što će ostati zapisano u istoriji ne samo naše kompanije, nego i srpske privrede. Vrednost aerodroma u poslednje 4 godine uvećana je više stotina miliona evra. Ukupni prihodi veći su 42 odsto, broj putnika 51 odsto, broj aviooperacija uvećan je za 31 odsto, promet robe i pošte veći je 2,2 puta, neto dobit veća je 240 puta, a vrednost akcija uvećana je 4 puta, izjavio je v.d. direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, Saša Vlaisavljević

Kako se saopštava u ovom periodu u investicije i razvoj uloženo je više od 51 miliona evra iz sopstvenih prihoda, zahvaljujući čemu je beogradski aerodrom doživeo strukturne promene u pravcu boljeg i funkcionalnijeg iskorišćenja kapaciteta. Stalni pregovori sa avio-kompanijama u vezi sa novom politikom tarifa i stimulacija razvoja avio-saobraćaja, doveli su do toga da avio-kompanije povećavaju kapacitete na svojim linijama i da u redovnom saobraćaju u ovogodišnjem zimskom redu letenja saobraća 16 odsto više avio-kompanija, ka 31 odsto više destinacija nego pre 4 godine.

Regionalni direktor agencije Bisnode za južno tržište, Milan Dragić rekao je da bisnode sertifikat bonitetne izvsnosti potvrđuje ono što kompanije u praksi već znaju “da jasno postavljeni ciljevi, odgovarajuća strategija i predani rad svih u preduzeću, vode do odličnih rezultata”.

-Veoma sam zadovoljan što je naš sertifikat zlatne bonitetne izvrsnosti u rukama kompanije koja predstavlja prozor u svet i kao deo saobraćajne infrastrukture značajno doprinosi razvoju i napretku cele zemlje i regiona, rekao je Dragić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari